Wie zijn wij

Voorganger Marco WittenbergMarco Wittenberg
Sinds juni 2004 ben ik voorganger van de CAMA Gemeente Amstelveen. Ik ben getrouwd met Patricia en samen zorgen we voor twee dochters, Quinty en Megan en onze zoon Jonathan. Hiervoor heb ik gewerkt in een evangelische gemeente in het midden van het land en ben ik werkzaam geweest bij de internationale hulpverleningsorganisatie Samaritan’s Purse.

Na ervaring opgedaan te hebben in het midden- en kleinbedrijf ben ik in 1996 theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal, waar ik in 2000 mijn Bachelor gehaald heb. In 2005 ben ik als predikant binnen de CAMA geordineerd en vanaf 2007 in deeltijd theologie blijven studeren, ditmaal aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2009 heb ik mijn Master en in 2011 mijn onderzoeksmaster behaald. In oktober 2016 ben ik gepromoveerd op de rol en de werking van de heilige Geest in Lucas-Handelingen (The Holy Spirit in Luke-Acts. The Role of the Reader).

Binnen de gemeente liggen mijn kerntaken op het gebied van onderwijs en leiding geven. Daarnaast zijn we als raad gezamenlijk verantwoordelijk voor het pastorale en geestelijke welzijn van onze gemeenteleden. Ik geniet van de persoonlijke contacten met gemeenteleden en het is mijn doel dat Jezus ruimte krijgt in het leven van anderen zodat er persoonlijke en gezamenlijke geestelijke groei kan plaatsvinden. Naast mijn gemeentetaken ben ik ook gastdocent aan het baptistenseminarie in Amsterdam en ben ik lid van de International Commission on Theological Education van de Alliance World Fellowship.

Contact: mwittenberg@cama-amstelveen.nl | 020-3454768

Jan-Willem Mentink (Diaken beheer)

Sinds een aantal jaren mag ik de gemeente ondersteunen in de functie als diakenbeheer. Met deze eervolle taak houd ik mij bezig met alle praktische zaken in en rond de gemeente. Sinds 2016 maak ik ook onderdeel uit van de raad en neem ik hierin ook veelal de praktische zaken voor mijn rekening. Naast diakenbeheer houd ik mij graag bezig met de geluidstechniek en of andere zaken die nodig zijn in de gemeente.

Samen met mijn vrouw Judith en onze drie kinderen Liam, Joas en Seth zijn we wekelijks te vinden in de gemeente. We genieten er als gezin erg van de gemeente te bezoeken, hier God te ontmoeten en hier samen met andere gemeenteleden op te trekken. De CAMA gemeente Amstelveen is een wezenlijk onderdeel van ons leven en is niet weg denken.

In het dagelijkse leven ben ik managing IT consultant en kom ik bij vele klanten over de vloer. Naast het bedenken en begeleiden van IT projecten, bestaat een groot deel van mijn werkzaamheden uit onderhouden van klanten contact en advies geven.

Contact: beheer@cama-amstelveen.nl | 06-22628956 

Erwin Matthijs (Oudste)

Na een katholieke opvoeding in Zeeuws-Vlaanderen heb ik in het begin van mijn studietijd echt voor Jezus gekozen. In het najaar van 2017 ben ik toegetreden als oudste van onze CAMA gemeente Amstelveen. Samen met mijn vrouw Margriet kom ik hier sinds 1998. Vanaf het begin hebben we ons thuis gevoeld in deze warme en liefdevolle gemeente. Als oudste zou ik er graag aan bijdragen, dat onze gemeente dat warme, liefdevolle thuis voor velen mag zijn of worden en dat de mensen aan God die plaats in hun leven leren te geven, die Hij waard is: De eerste plaats!

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in de ICT. Hoofdzakelijk was ik bezig  met het stroomlijnen van op de achtergrond draaiende processen. Een dergelijke rol zie ik ook voor mijzelf als oudste. Momenteel heb ik wat meer tijd en wil die graag besteden aan de opbouw (in de ruimste zin van het woord) van mensen uit onze gemeente. Gemeenschapszin, luisteren, dienen, drama, humor en een gezond relativeringsvermogen zijn een paar kernwoorden die bij mij passen.

In Hem verbonden, graag tot ziens!

Contact: Erwin | 020-4417696