Wie zijn wij

Anne van der Kooij (Oudste)

Ik ben opgegroeid in Amstelveen en op mijn 19e tot geloof gekomen in de Youth for Christ koffiebar aan de Ruischlaan. Kort daarna heb ik een  3-jarige theologische opleiding gevolgd aan het Bijbel Instituut België.

Samen met mijn vrouw Ineke ben ik vanaf het 1e begin (in het Onderpand aan de Bouwerij)actief betrokken bij de gemeente. Toen wij van 1988 tot 1997 in het toenmalige Zaïre als zendelingen werkzaam waren vormde de gemeente vanzelfsprekend ook onze thuisgemeente.

Na onze Afrika-periode heb ik geruime tijd met plezier gewerkt in het financiële beheer van een grote regionale zorginstelling. Midden 2019 ben ik met prepensioen gegaan. Ineke, van huis uit verpleegkundige, is al geruime tijd werkzaam als NT2-docente.

Voor de gemeente vind ik belangrijk dat er een goed Bijbels fundament wordt gelegd en ligt. Ik verlang er naar dat we gezamenlijk handen en voeten kunnen geven aan de visie om onze medemensen te bereiken met praktische liefde en met het reddende Goede Nieuws van Jezus.

Contact: annevanderkooij22@gmail.com | 06-15330185

Erwin Matthijs (Oudste)

Na een katholieke opvoeding in Zeeuws-Vlaanderen heb ik in het begin van mijn studietijd echt voor Jezus gekozen. In het najaar van 2017 ben ik toegetreden als oudste van onze CAMA gemeente Amstelveen. Samen met mijn vrouw Margriet kom ik hier sinds 1998. Vanaf het begin hebben we ons thuis gevoeld in deze warme en liefdevolle gemeente. Als oudste zou ik er graag aan bijdragen, dat onze gemeente dat warme, liefdevolle thuis voor velen mag zijn of worden en dat de mensen aan God die plaats in hun leven leren te geven, die Hij waard is: De eerste plaats!

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in de ICT. Hoofdzakelijk was ik bezig  met het stroomlijnen van op de achtergrond draaiende processen. Een dergelijke rol zie ik ook voor mijzelf als oudste. Momenteel heb ik wat meer tijd en wil die graag besteden aan de opbouw (in de ruimste zin van het woord) van mensen uit onze gemeente. Gemeenschapszin, luisteren, dienen, drama, humor en een gezond relativeringsvermogen zijn een paar kernwoorden die bij mij passen.

In Hem verbonden, graag tot ziens!

Contact: Erwin | 020-4417696

Jan-Willem Mentink (Diaken beheer)

Sinds een aantal jaren mag ik de gemeente ondersteunen in de functie als diakenbeheer. Met deze eervolle taak houd ik mij bezig met alle praktische zaken in en rond de gemeente. Sinds 2016 maak ik ook onderdeel uit van de raad en neem ik hierin ook veelal de praktische zaken voor mijn rekening. Naast diakenbeheer houd ik mij graag bezig met de geluidstechniek en of andere zaken die nodig zijn in de gemeente.

Samen met mijn vrouw Judith en onze drie kinderen Liam, Joas en Seth zijn we wekelijks te vinden in de gemeente. We genieten er als gezin erg van de gemeente te bezoeken, hier God te ontmoeten en hier samen met andere gemeenteleden op te trekken. De CAMA gemeente Amstelveen is een wezenlijk onderdeel van ons leven en is niet weg denken.

In het dagelijkse leven ben ik managing IT consultant en kom ik bij vele klanten over de vloer. Naast het bedenken en begeleiden van IT projecten, bestaat een groot deel van mijn werkzaamheden uit onderhouden van klanten contact en advies geven.

Contact: beheer@cama-amstelveen.nl | 06-22628956